Indoor living wall for Beringea office in London

01/25/2022

Images: © Chris Horwood and Mowat & Co

The Beringea office in London has undergone a major refurbishment designed by Mowat & Co. The aim of the renovation for the venture capitalist company is to establish a nature to human connection. It was extremely important to turn the traditional office into a hub that creates a sense of calm, warmth, openness and belonging. One of the important aspects that contributed to this matter, is the installed living green wall. This provides a pleasant working environment, it contributes to a more positive state of mind and improves productivity.

Green environment promotes a healthy indoor climate and increases productivity

The work nature of venture capitalists can be very demanding and tends to be a high pressure working environment. The living wall supports to increase the feeling of well-being, as greenery offers relaxation and reduces stress. Moreover, the inclusion of a living wall and greenery in the office can result in a 15% increase in productivity. The plants in a living wall can filter particulate matter from the air and convert CO2 into oxygen. The use of a living green wall is a valuable addition to the interior of any office. 

Number of Green roofs / Walls on Property: 1 green wall, 38,35 m²

Green Roof/Wall System: SemperGreenwall Indoor

Green walls: Sempergreen

Designers: Mowat & Co

Installation by Inleaf

Year: 2021

City: London

Location: Beringea Office

 

Related Articles

Green Roof Maia Forum

Green Roof Maia Forum

Images: © NeoturfThe potential to promote biodiversity in cities is one of the great advantages of green roofs. These can be designed as connecting points of green infrastructure and habitats for species existing in other areas of cities or as habitats for species...

Living Building Envelop in the North of Italy

Living Building Envelop in the North of Italy

© Partner und Partner Architekten New office building built as solid timber construction following the cradle to cradle principles in the North of Italy. The façade is designed with continuous planters on each level, providing a habitat for various climbing/trailing...

More info


 
About us
Global network
Board
 

Useful links


 
Join us
Contact us

Follow us


Privacy Policy

© All right reserved